FacebookIcon  InstagramIcon

JSTMMetalurško-tehnološki fakulet Univerziteta u Zenici pokreće časopis „Journal of Sustainable Technologies and Materials“, što predstavlja svojevrstan nastavak i proširenje izdavačke djelatnosti koja je započela 1996. godine organizovanjem međunarodnog naučno-stručnog simpozijuma pod nazivom "Nemetalni anorganski materijali, proizvodnja - prerada - primjena".

Journal of Sustainable Technologies and Materials (JST&M) je međunarodni, interdisciplinarni, recenzirani časopis koji će objavljivati rezultate istraživanja iz oblasti:

  • nauke o okolišu i inženjerstva zaštite okoliša,
  • održivih tehnologija,
  • naprednih materijala za održivu primjenu,
  • recikliranja materijala i energije,
  • obnovljive energije,
  • održive proizvodnje metala, s posebnim fokusom na recikliranje i ponovnu upotrebu,
  • optimizacije metalurških procesa, uključujući primjenu, tretman i upravljenje nusproizvodima i ostacima iz proizvodnje
  • sve aspekte primjene, razvoja, proizvodnje i upotrebe održivih nemetalnih građevinkih materijala

Jezik na kome se objavljuju radovi je engleski.

Redakcija Časopisa „Journal of Sustainable Technologies and Materials“ poziva autore da daju svoj doprinos originalnim naučnim i stručnim radovima.

Prijave na email Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. slati najkasnije do 15. septembra 2021. godine, a objavljivanje prvog boja časopisa predviđeno je za kraj 2021. godine.

Sve potrebne informacije o prijavi i tehničkoj pripremi teksta magu se pronaći na: http://mtf.unze.ba

Rang listajpg Page1s

Preliminarna rang lista primljenih kandidata za upis u prvu godinu III (trećeg) ciklusa na zajedničkom doktorskom studiju iz tehničkih nauka Univerziteta u Zenici u akademskoj 2020/2021. godini.

Preliminarna ranglista se može pogledati ovdje!

IMG sporazum TuzlasDekan Metalurško-tehnološkog fakulteta prof.dr Farzet Bikić je 08.04.2021. godine boravio u službenoj posjeti Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, na poziv dekana Tehnološkog fakulteta prof. dr Seada Ćatić. Tom prilikom je potpisan Sporazum o saradnji između dva fakulteta. Sporazum uključuje saradnju iz domena nastave, naučno-istraživačkog rada kao i na polju razmjene nastavnika i studenata između dva fakulteta.

Poštovani studenti,

Obavještavamo vas da nastava u ljetnom semestru akademske 2020/21. godine na I ciklusu studija počinje 01.03.2021. godine, a završava 12.06.2021. godine, dok nastava na II ciklusu studija za ljetni semestar počinje 08.03.2021.godine i traje do 18.06.2021.godine.

Raspored nastave se nalazi na oglasnoj ploči i web stranici Metalurško-tehnološkog fakulteta.

Radi suzbijanja i sprečavanja širenja COVID-19, a u skladu sa nalozima i preporukama nadležnih tijela nastava (predavanja i računske vježbe) na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta u Zenici će se organizovati i održavati online, a laboratorijske i praktične vježbe, kao i ispiti na klasičan način u skladu sa svim propisanim mjerama za suzbijanje i sprečavanje COVID-19.

Nastava (predavanja, vježbe i ispiti) će se održavati u skladu sa utvrđenim rasporedom nastave i ispita u akademskoj 2020/21. godini, prema Planu organizacije i rada za vrijeme trajanja pandemije novog koronavirusa (SARS-CoV-2) i oboljenja koje on uzrokuje (COVID-19).

Mole se predstavnici studenata viših godina da putem maila kontaktiraju sve predmetne nastavnike kako bi dobili upute za predmete koje slušaju u ljetnom semestru, te ih proslijedili ostalim studentima radi izvođenja online nastave.

Svim nastavnicima, saradnicima, studentima i građanima upućujemo iskrene čestitke povodom nastupajućeg praznika 01. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine!

Dragi studenti, želimo vam uspješan rad u nastupajućem semestru!

Picture1U okviru Programa ferijalnog rada studenata iz Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj, koji zajednički realiziraju Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine i Savezna agencija za rad SR Njemačke, za Bosnu i Hercegovinu u 2021. godini odobrena je kvota od 50 studenata. Studentima univerziteta i visokih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine dodijeljena su 32 mjesta.

Sve potrebne informacije o načinu podnošenja prijava nalaze se u tekstu Javnog poziva studentima koji možete pronaći na linku .

Zainteresovani studenti mogu svoju dokumentaciju da dostave u JU Služba za zapošljavanje ZDK, najkasnije do 16.03.2021 godine ili direktno na adresu Agencije za rad i zapošljavanje BiH, najkasnije do ponedjeljka, 22.03.2021. godine.

Stranica 1 od 48

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com