Prevent grupacijaSPri kraju ste studija? Potrebno vam je radno iskustvo?

Želite da se okušate u poslu i učite od iskusnih mentora?

Prevent Grupacija nudi mogućnost sticanja praktičnih iskustava uz stručnu podršku mentora te rad u okruženju koje će Vam dati priliku da razvijete stečena teoretska znanja na stvarnim primjerima iz prakse velike međunarodne kompanije.

Program je namijenjen prvenstveno studentima ekonomije, mašinstva ili saobraćaja, koji imaju interes za radom u području prodaje, nabave (/nabavka repromaterijala, otprema i prodaja gotovih proizvoda/) project i produkt menadžmenta (/osnove upravljanja projektima i razvoj u proizvodnji namještaja/), mjerenja i upravljanja mjernom opremom , te je odlična ljetna doza znanja i pravog poslovnog iskustva koje će vam pomoći da iskoristite svoj potencijal i profesionalno se usavršite.

Imate li dinamičnu i proaktivnu osobnost te veliku želju za učenjem I usavršavanjem, idealan ste kandidat. Ovo je jedinstvena prilika da savladate vještine kao što su: sposobnost rješavanja problema, prezentacijske i komunikacijske vještine.

 

OD VAS OČEKUJEMO:

 • izraženu motivaciju za sticanje novih znanja i vještina
 • kreativan pristup
 • dinamičnost i proaktivnost
 • želju za uspjehom

 

ŠTA NUDIMO:

 • Navedena praksa studentima pruža mogućnost da tokom šest sedmica (juli-avgust) stiču iskustvo radeći na konkretnim projektima s mentorom.
 • Svi studenti koji uđu u program dobivaju potvrdu da su završili praksu i ulaze u bazu za moguće zaposlenike Preventa.
 • Studntima koji budu pohađali praksu bit će obezbijeđen džeparac za hranu i prevoz
 • Tokom programa studentske prakse bićete u mogućnosti steći prestižna znanja iz slijedećih segmenata:
 • Razvoj proizvoda od osmišljavanja do same implementacije
 • Customer care
 • Upravljanje CRM strategijama
 • SCM

 

Program studentskih praksi će biti organizovan u skladu sa vašim preferencijama u vremenskom periodu koji vama odgovara i na lokaciji koja vama odgovara u Visokom, Bugojnu, Goraždu, Ključu ili Žepču.

 

Pozivamo vas da CV i motivacijsko pismo dostavite putem maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. <mailto:Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; sa naznakom “Aplikacija za Moju praksu”. Sve detalje o studentskoj praksi možete dobiti pozivom na broj 032/942-105 ili gore navedenu mail adresu.

 

Konkurs ostaje otvoren petnaest (15) dana od dana objavljivanja (do 15.06.2019.)

 Obavještavaju se studenti Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici da će se ovjera ljetnog semestra obaviti u periodu od 03.06.2019. do 10.06.2019. godine.

MFSisak2019sV.prof.dr.sc. Hasan Avdušinović i doc.dr.sc. Nadira Bušatlić su boravili na Metalurškom fakultetu u Sisku Univerziteta u Zagrebu u svojstvu gostujućih profesora u okviru akademske razmjene ERASMUS+. Razmjena je trajala u periodu od 12.5. – 17.5. 2019. U toku boravka navedeni nastavnici su održali set stručnih predavanja za studente i nastavnike Metalurškog fakulteta. Pored stručnih predavanja predstavljen je i Univerzitet u Zenici i Metalurško-tehnološki fakultet sa ciljem nastavka saradnje i razmjenu nastavnika i studenata.

U toku boravka domaćini su iskoristili priliku da organizuju posjetu proizvodnim pogonima Željezari ABS Sisak, Applied Ceramics Inc. i poslovnom inkubatoru u Sisku. U toku boravka na Metalurškom fakultetu održana je i 18. Međunarodna ljevarska konferencija pod nazivom „Coexistence of material science and sustainable technology in economic growth“ na kojoj su aktivno učestvovali dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici v.prof.dr.sc. Ilhan Bušatlić i prodekan za NIR V.prof.dr.sc. Hasan Avdušinović, kao predsjedavajući članovi radnih grupa.

 

MKXII20191sMeđunarodna konferencija pd nazivom „XII International Mineral Processing and Recycling Conference“ je održana u Beogradu u periodu od 08-10.05.2019. godine na kojoj su aktivno učestvovali v.prof.dr.sc. Ilhan Bušatlić i doc.dr.sc. Nadira Bušatlić sa Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici. Inače, dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta v.prof.dr.sc. Ilhan Bušatlić je i član naučnog odbora ove konferencije, te je bio predsjedavajući u jednoj radnoj grupi. XIII Međunarodna konferencija o preradi i recikliranju minerala (XIII IMPRC) je nastavak prethodnog Međunarodnog simpozija o tehnologijama recikliranja i održivom razvoju.

MKXII2019sGlavni cilj konferencije je da okupi naučnike, istraživače i stručnjake u oblasti prerade primarnih i sekundarnih sirovina, reciklaže i susjednih područja kako bi pružio najnovije informacije i prezentirao svoje rezultate istraživanja. Naime, na konferenciji su prisustvovali stručnjaci iz raznih zemalja poput Indije, Njemačke, Kazahstana, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Brazila, BiH itd.

Konferenciju organizuje Tehnički fakultet u Boru, Univerzitet u Beogradu, Srbija u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

NatronMaglaj2019sDana 08.05.2019. godine organizovana je posjeta studenata Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici fabrici Natron-Hayat d.o.o. Maglaj. Posjeta je organizovana za studente treće godine Odsjeka za hemijsko inženjerstvo, a u sklopu predmeta Organska tehnologija. Uposlenici fabrike objasnili su i pokazali studentima cjelokupan tehnološki proces proizvodnje drvene sječke, celuloznih vlakana i u konačnici papira i papirnih ambalaža. Studenti su također posjetili laboratorije za kontrolu kvaliteta ulaznih sirovina i gotovih proizvoda.

Stranica 1 od 36

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com