Student1danSTokom mjeseca marta i aprila na Univerzitetu u Zenici će se odvijati akitvnost pod nazviom „Budi student na jedan dan“ .

 

Ove i naredne sedmice aktivnosti se odvijaju na Metalurško – tehnološkom fakultetu. Učenici četvrtih razreda srednjih škola zajedno sa studentima Metalurško- tehnološkog fakulteta prisustvuju predavanjima i vježbama, koje su planirane rasporedom za taj dan. Cilj je da se maturanti, budući brucoši, iz prve ruke upoznaju s načinom studiranja i 'životom' na fakultetu. Za posjetu se prijavio veći broj učenika iz srednjih škola u gradu Zenici. Nadamo se da će ova posjeta motivirati učenike da nastave sa obrazovanjem na nekom od tehničkih fakulteta Univerziteta u Zenici.

 

Također, bit će organizovano takmičenje učenika četvrtih razreda srednjih škola u prezentovanju naučnih i stručnih tema iz oblasti tehnike. Takmičenje je planirano za 11. 04. 2019. godine. Nosioci projektnih aktivnosti ispred Metalurško-tehnološkog fakulteta su Doc.dr.sc. Dijana Dujak i Prof.dr.sc. Hasan Avdušinović.

Student1dan 3s Student1dan 2s Student1dan 4s Student1dan 5s Student1dan 6s Student1dan 7s Student1dan 8s Student1dan 10S

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com